Koriander gemalen wordt voornamelijk gebruikt in gerechten van buitenlandse oorsprong. Korianderblad wordt dan ook veel gebruikt in de Aziatische keuken en ook in Noord-Afrikaanse landen. De smaak van het Libanese gerecht falafel, wordt sterk bepaald door korianderzaad en korianderblad. De zaden staan als gemalen variant ook wel bekend onder de naam Ketoembar. Korianderzaad is goed voor de spijsvertering en verbetert de werking van de lever. Korianderzaad komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en het Middellandse Zeegebied.
België en Nederland
Koriander wordt in België en Nederland voornamelijk gebruikt in gerechten van buitenlandse oorsprong en is hier gewoon in de supermarkt te koop. In vroegere tijden werd koriander wel vaak gebruikt in de Belgische en Nederlandse keuken; een laatste overblijfsel hiervan is terug te vinden in de gruut die in witbier gebruikt wordt in België. ‘Korianderzaad’ is onderdeel van speculaas en koekkruiden.
Overige landen
Korianderblad wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken en ook in Noord-Afrikaanse landen.De smaak van het Libanese gerecht falafel, gefrituurde balletjes gemalen kikkererwten, wordt sterk bepaald door korianderzaad en korianderblad.