Gehaktkruiden bevatten onder andere lavas, foelie, nootmuskaat en zout. Een zakje is goed voor 500 gram gehakt en ideaal voor een lekkere gehaktbal.
De gehakt die wordt gebruikt in kebab, vooral in gerechten gemaakt met vlees en gehakt,
is aromatisch zoals alle kruiden. Sommige gehakt kruiden die op de markten worden verkocht,
moeten niet worden verward met de gehakt kruiden van Tuana. In tegenstelling tot de gehakt kruiden, combineert het knoflook, piment, wat kruidenextracten en gistextract. In mengsels die worden verkocht onder de naam van wat gehaktbalkruiden, zijn piment, fenegriek, kaneel en komijn te vinden. Vijf, zeven of meer en 14 verschillende kruiden (zwarte peper, komijn, tijm, sumak, piment, fenegriek, Spaanse peper, kruidnagel, knoflookpoeder, peterseliezout, uipoeder, nootmuskaat, mosterd, kaneel) worden gemalen en met elkaar vermengd.
Gebruiksaanwijzing: 1 lepel kruiden voor 500 gr gehakt
VOEDINGSWAARDE ANALYSE 100 GRAM GEHAKT KRUIDEN :
- Natriumgehalte* : 19.755 mg
- Sulfietgehalte : 3 ppm
- Aflatoxine B1 : 1 ppb
- Aflatoxine totaal : 2 ppb
- Ochratoxine A : 6 ppb
- Totaal eiwitgehalte : 6,74 gram
- Plantaardig eiwit : 6,74 gram
- Totaal vetgehalte : 6,05 gram
- Enkelvoudig onverzadigd vet : 0,75 gram
- Meervoudig onverzadigd vet : 0,70 gram
- Verzadigd vet : 0,70 gram
- Cholesterol : Afwezig
- Totaal koolhydraatgehalte : 24,64 gram
- Disaccharides : 0,08 gram
- Voedingsvezel : 8,35 gram
- Energetische waarde : 197 kCal/ 827,4 kJ