Resultaat 1–12 van de 33 resultaten wordt getoond

Paprika kruiden

Paprikakruiden zijn eenvoudig toe te voegen aan warme én koude gerechten, en fungeren als een echte smaakversterker. De paprikamixen van Tuana Kruiden worden gemaakt uit gemalen en gedroogde paprika’s, 100% natuurlijk. Binnen het assortiment van de paprika kom je grofweg twee smaken tegen: de milde variant en een pittige variant.

Gebruik paprika in de keuken

Het is een veelvoorkomend misverstand dat paprikakruiden per definitie een dieprode kleur moeten hebben. Veel van de kruiden van de paprika hebben bijvoorbeeld een oranje of bruinige tint. Zorg ervoor dat je de paprikamix op een donkere, droge plek bewaart. Hierdoor behouden de kruiden hun authentieke smaak en kwaliteit.

Milde paprikapoeder

De milde variant heeft een zachte en fijne smaak. De kruiden fungeren hierbij als smaakversterker. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld de hamburger kruiden voor een verrassende smaakvariatie, en de paprikapoeder om gebakken aardappelen net iets specialer te maken.

Pittige paprika

De pittige variant valt bij veel mensen in de smaak. Dit is een vast bestanddeel van veel, met name, buitenlandse gerechten. Voorbeelden van de pittige paprikamixen zijn Harissa kruiden en Lahmacun kruiden. De kruiden zijn verantwoordelijk voor uitdrukkelijke smaak van de gerechten.

Gebruik paprika kruidenmix

Paprikapoeder is van zichzelf relatief droog, mede door toedoen van de bereidingswijze. Het is daarom belangrijk om de kruidenmix op de juiste manier te verwarmen, zodat de kruiden op de gewenste manier in de voedingsmiddelen trekken en de smaak een optimale impuls krijgt.

Paprika

Hoewel vrij tam in vergelijking met andere kruiden op basis van peper, voegt paprika warmte en aardsheid toe aan een gerecht. Je zult merken dat er veel verschillende versies zijn, sommige met een rokerige of “heter” smaak dan andere.