Muntblad informatie
Deze muntblaadjes hebben een zuiver en aangenaam aroma. Ze zijn lekker voor het bereiden van authentieke Marokkaanse muntthee. Munt wordt ook veel gebruikt in desserts voor het frisse aroma.
Aarmunt (mentha spicata) ook wel groene munt of nane genoemd, is evenals kruizemunt de beste keus voor culinair gebruik en heeft een zeer aangename, milde en frisse smaak. De groene variant smaakt heerlijk in combinatie met zuivelproducten zoals yoghurt of kaas. Muntblad garneert ook mooi en geeft een frisse smaak aan (vruchten-)salades en nagerechten. Een heerlijke combinatie is bijvoorbeeld witte yoghurt met munt als dressing voor witlofsalade of bijvoorbeeld chocolade ijs met munt om een heerlijke after-eight smaak te krijgen. Maar ook lamsvlees en munt is een vaak toegepaste en perfecte combinatie. Pepermunt (mentha piperita) echter is een kruising van aarmunt en watermunt en is veel pittiger en heter van smaak en daarom culinair minder geschikt maar weer beter geschikt om (Marokkaanse) thee van te trekken.
Uit de pepermuntplant kan ook olie gemaakt van zijn waarvan bijvoorbeeld pepermuntsnoep wordt gemaakt.
Voor een ruim assortiment in kruiden kunt u ook altijd Tuanashop bezoeken.