FOELIE HEEL
Foelie is iets zachter en verfijnder van smaak dan muskaatnoot, maar is wel in precies dezelfde gerechten te gebruiken.
GEBRUIK: Foelie wordt in de Nederlandse keuken vooral gebruikt bij het stoven van vlees (runderlappen) en in soepen. Ook in speculaaskruiden vindt je vaak foelie terug.
Wij weten hoe belangrijk smaak is. Zo zijn onze Foelie zeer geschikt om uw gerechten van de juiste smaak te voorzien. Uw eten smaakt met onze Foelie niet alleen fantastisch, het ruikt ook goed, zodat u een onuitwisbare indruk achterlaat op uw gasten.
Wat is foelie?
Foelie is van oorsprong afkomstig van de muskaatboom. Foelie zelf is namelijk het vlies dat zich om de bessen van deze boom bevindt. De nootmuskaatboom heeft daarmee nog een ander doel dan alleen in de kruiden nootmuskaat te voorzien.
Om foelie bruikbaar te houden, wordt het zeer voorzichtig van de bessen afgehaald en gedroogd. Hier houdt het uiteindelijk de roodbruine kleur aan over.
De smaak zelf is aan de overheersende kant. Het is een kruiden die de smaak van het gerecht zeer direct beïnvloed. Het is daarom belangrijk om het in de juiste, kleine hoeveelheden toe te voegen.