Piment poeder is een kruid die ook wel ‘all spice’ worden genoemd. Deze topkwaliteit piment geeft een heerlijk warme aromatische smaak en geur, en dat merk je meteen wanneer je het potje van Tuana openmaakt.
Onze pimentbessen worden wekelijks in kleine porties gemalen om u het meest verse product mogelijk te leveren. Gemalen piment poeder is essentieel voor vele vleesgerechten en geeft een geweldige smaak aan desserts, pompoenen en fruit. Het is daarnaast een belangrijke smaakmaker in barbecuesauzen, chili, ketchup en vele curry’s.
Hoe smaakt piment poeder?
All spice combineert de smaken van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en peper. Het kan voor veel van dezelfde doeleinden als de voorgaande kruiden gebruikt worden.
Koken en bakken met piment
Piment wordt zowel bij het koken als bij het bakken gebruikt. Hele pimentbessen kunnen aan vlees worden toegevoegd, zoals rundvlees of lamsvlees, zoals je met knoflook of hele kruidnagels zou doen. Als je de bessen een beetje wil temmen, kook ze dan voordat je ze als smaakmaker gebruikt. Je kunt ze 10 minuten bakken of verwarmen in een koekenpan op de kookplaat. Gemalen piment wordt gebruikt om vlees, soep, stoofpot, groenten en gebak te kruiden zoals je gemalen nootmuskaat, kaneel of kruidnagel zou gebruiken. Piment wordt meestal aan het begin van het koken of bakken toegevoegd.
Recepten met piment poeder
De mediterrane smaak van piment glanst in een vleessaus, die erg goed past bij spaghetti. Piment is ook een van de belangrijkste ingrediënten in de marinade voor gemarineerde kip. Het toevoegen van een 1/8 tot 1/4 theelepel over snijbonen, wortels, kool of champignons geeft groenten daarnaast een heerlijk exotischer smaak.
Vervangingen voor piment
Als een recept piment nodig heeft en je hebt geen piment, dan kun je dit vervangen door gelijke delen gemalen kruidnagel, gemalen kaneel en gemalen nootmuskaat te combineren.
De pimentbessen komen oorspronkelijk uit Jamaica.