Pimentkorrels worden ook wel ‘all spice’ worden genoemd. Deze topkwaliteit piment geeft een heerlijk warme aromatische smaak en geur, en dat merk je meteen wanneer je het potje van Tuana openmaakt.
Onze pimentbessen worden wekelijks in kleine porties gemalen om voor u het meest verse product mogelijk te maken. Pimentkorrels zijn essentieel voor vele vleesgerechten en geven een geweldige smaak aan desserts, pompoenen en fruit. Het is daarnaast een belangrijke en lekkere smaakmaker in barbecuesauzen, chili, ketchup en vele curry’s.
Hoe smaken pimentkorrels?
All spice combineert de smaken van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en peper. Pimentkorrels kunnen voor veel van dezelfde doeleinden als de voorgaande kruiden gebruikt worden.
Koken en bakken met piment
Piment wordt zowel bij het koken als bij het bakken gebruikt. Hele pimentbessen kunnen aan vlees (zoals rund- of lamsvlees) worden toegevoegd, zoals je met knoflook of hele kruidnagels ook zou doen. Als je de smaak van de bessen een beetje wil temmen, kook ze dan voordat je ze als smaakmaker gebruikt. Je kunt ze 10 minuten bakken of verwarmen in een koekenpan op de kookplaat. Piment wordt gebruikt om vlees, soep, stoofpot, groenten en gebak te kruiden, zoals je gemalen nootmuskaat, kaneel of kruidnagel ook zou gebruiken. Piment wordt meestal aan het begin van het koken of bakken van een gerecht toegevoegd.
Recepten met pimentkorrels
De mediterrane smaak van piment glanst in een vleessaus, die erg goed past bij spaghetti. Piment is ook een van de belangrijkste ingrediënten in de marinade voor gemarineerde kip. Het toevoegen van een 1/8 tot 1/4 theelepel over snijbonen, wortels, kool of champignons geeft groenten daarnaast een heerlijke, exotischer smaak.
Vervangingen voor piment
Als een recept piment korrels nodig heeft en je hebt geen piment, dan kun je dit ook vervangen door gelijke delen gemalen kruidnagel, gemalen kaneel en gemalen nootmuskaat te combineren.
De pimentbessen komen oorspronkelijk uit Jamaica.