Pekelzout
Pekelzout is te gebruiken voor vis en vlees. Tuana pekelzout is verpakking van 750 g e kwaliteit is zeer hoog. Stooi pekelzout over beide kanten van vis en laat vervolgens 2 uur pekelen.
Let op: Deze pekelzout bevat GEEN nitriet.
Wat is pekelen?
Pekelen is een vorm van conserveren. Door je vis, vlees of andere producten in zout of een zoutbad (pekelbad) te leggen kun je het langer bewaren. In veel gevallen wordt het product ook malser en uiteraard anders van smaak.
Waarom pekelen?
Door je vis, vlees of andere producten in zout of een zoutbad (pekelbad) te leggen kun je het langer bewaren. In veel gevallen wordt het product ook malser en uiteraard anders van smaak.
Smokey John heeft voor jullie een lijst gemaakt:
Paling dun pinkdikte: | 20 minuten |
Paling duimdikte: | 30 minuten |
Paling dikke: | 1 uur |
Paling polsdikte: | 3 uur |
Makreel 200 – 250 gram: | 1 uur |
Makreel 250 – 400 gram: | 1,5 uur |
Makreel 400 – 600 gram: | 2,5 uur |
Poon | 1,5 uur |
Forel | 1,5 uur |
Zalmzijde om warm te roken: | 2 uur |