Koriander blad wordt voornamelijk gebruikt in gerechten van buitenlandse oorsprong. Korianderblad wordt dan ook veel gebruikt in de Aziatische keuken en ook in Noord-Afrikaanse landen. De smaak van het Libanese gerecht falafel, wordt sterk bepaald door korianderzaad en korianderblad. De zaden staan als gemalen variant ook wel bekend onder de naam Ketoembar. Korianderzaad is goed voor de spijsvertering en verbetert de werking van de lever. Korianderzaad komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en het Middellandse Zeegebied.
Alle delen van de koriander plant zijn eetbaar. De verse bladeren en de gedroogde vruchten (doorgaans foutief als “zaden”aangeduid) worden het meest gebruikt in de keuken. Er is een groot verschil in smaak tussen de vruchten en de bladeren van de plant.
De vruchten worden zowel heel gebruikt als in poedervorm; in poedervorm wordt het ook wel ketoembar genoemd. Koriander(zaad) is tot op zekere hoogte met karwij(zaad) uitwisselbaar. Korianderzaad, ook wel bekend als duizelzaad, wordt naast karwijzaad en komijn gebruikt als smaakmaker in donkere bieren.