DONER KRUIDEN
Döner kebab (döner betekent ‘draait’ in het Turks) is een van oorsprong Turks vleesgerecht van lamsvlees. Deze kruidenmix is niet alleen lekker met lamsvlees maar ook met rundvlees en kip. Döner kebab (döner betekent ‘draait’ in het Turks) is een van oorsprong Turks vleesgerecht van gekruid lamsvlees. Soms worden ook andere vleessoorten gebruikt zoals kalfsvlees, kip of kalkoen. De eigenlijke döner (Yaprak döner) bestaat uit afwisselende laagjes gekruid vlees en vet, aan een spit. De staven worden draaiend aan een staande grill verhit en in platte stukjes gesneden met een speciaal mes of een elektrisch snijapparaat.
Deze mix van Tuana kan voornamelijk worden gebruikt voor het bereiden van döner kebab. Dit is een typisch Turks gerecht, dat zeker de afgelopen decennia enorm aan populariteit heeft gewonnen. Er zijn daarnaast veel overeenkomsten met de Griekse gyros.
Verder zijn de kruiden perfect om in één klap die authentieke döner kebab smaak te krijgen. In deze kruidenmix bevinden zich namelijk een grote hoeveelheid verschillende kruiden. Stuk voor stuk zijn ze nodig om de smaak te creëren. We hebben het dan over de volgende kruiden:
Piment,peper,kaneel,gember,nootmuskaat,kruidnagel,laos,koriander.
Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat er in de doner kruiden van Tuana geen sprake is van kunstmatige toevoegingen.